פרשת זכור

שאלה:

מי שקרא בפרשת זכור: "ואתה עיף ויגע ולא, ירא אלקים".
האם יש להחזירו, לכאורה איבד צורת המשמעות.

תשובה:

לא צריך להחזירו, הפסק בין מילים לא נחשב שינוי משמעות, הפסיק הוא כבר פרשנות שלך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מה הכוונה פרשנות שלי. כיון ששינה את מיקום טעם הטרחא ממילא אין הבנה למי משויכת המילה "ולא". בדיוק כשם שיאמר בפס' "אשר ברא, אלוקים לעשות". במקום ברצף?

  2. אני טוען דאה"נ ידי הקריאה ודאי יצאו מאחר ושמעו עיקר מחיית עמלק בצורה טובה, אך במילים הנ"ל זה לא חלק.
    אגב כשם שבכתיבת סת"ם כידוע לא רק שינוי אות לצורה אחרת, פוסלת. אלא אף עצם כך ששינתה צורתה. ה"ה כאן.
    ברוך תהיה.