פריסת סדין בשבת / בצל ששהה בלילה

שאלה:

אשמח למקור לגבי בצל ששהה בלילה , שאסור לאוכלו אם לא היה מתובלן , שמעתי משכני ששמע מרב מסוים שאם הבצל היה עם מלפפון בלי שום תבלין המאכל יהיה מותר למחרת ,
(בצל חתוך עם מלפפון חתוך )

לגבי פריסת סדין בשבת להחשכת החדר שלא יכנס אור מהחלון ,
מה מותר מה אסור ?
והאם מותר יהיה לפרוס על ארון ספרי הקודש איזה מפה , כשיש אורחים שמחתלים את ילדיהם מול ספרי הקודש . בשבת

תודה

תשובה:

שלום וברכה

סלט גם אם אינו מתובל זה כבר מספיק בשביל להשהות בלילה.

מחיצה המתרת אסור לעשות בשבת, כיסוי מותר לעשות, לכן מה שאתה צריך בו להלכות מחיצה, אין לעשות, אבל אם די בכיסוי, אין בעיה. ראה משנה ברורה שטו, י.