למסור יהודי לרשויות בחו"ל

שאלה:

שלום רב, אני יש לי ארגון גדול של חסד של פדיון שבויים באנגליה, ולבקר את האסירים היהודיים באנגליה אני משלם לזה הרבה כסף, לאחרונה יש לי אחיינית שהיא בתהליכי גירושין ואני רוצה לנקום בבעלה ולצער אותו ואני הולך לבית המשפט באנגליה ולהגיש נגדו תצהירים כוזבים, וכן לתת לו צו איסור יציאה מאנגליה שלא יבא לארץ ישראל ויש לי כסף לשלם לזה , השאלה שלי מכיוון שאני עשיתי הרבה חסד ויש לי הרבה זכויות בשמיים בפרט בפדיון שבויים לכן מותר לי להשתמש בזכויות שלי ולכלא רק אדם אחד באיסור יציאה מהארץ שלי ובהלשנות לבית משפט.

תשובה:

שלום וברכה,

חס וחלילה! אסור לך להלשין על אדם בין אם מדובר בהצהרות אמתיות וכ"ש כשמדובר בהצהרות שווא. אשריך שיש שאתה מסייע ומועיל ליהודים בגולה, אבל זה לא מתיר לך למסור יהודי אחר בגלל שאתה עוזר להרבה יהודיים. ואיסור מוסר הוא חמור ביותר וכמו שכתב בשו"ע (סימן שפח ס"ט) שכל המוסר ישראל ביד גוי בין בגופו בין שממונו אין לו חלק לעולם הבא. הרי לנו שבעבור איסור מסירה עלול אדם לאבד את כל זכויותיו.

תמשיך לעשות מעשים טובים וחסדים, ואל לך להתעסק בעונשים גם אם מדובר שאדם שהזיק לקרובת משפחתך.

בהצלחה.