למה לא זוכרים גלגולים?

שאלה:

בסד
בדרשות ובספרים מועלית ההתרחשות שהצדיק מתקן נשמות כמו נשמת אדם שהתגלגלה בבעל חי כלשהוא. הבעל חי כאילו מעביר מסר שיש בו נשמת אדם. למה אין סיפורים שבו אדם מספר שהיה פעם גילגול של בעל חי?

תשובה:

אדם אינו יודע מה היה בגלגול קודם כיון שזה היה מבטל לגמרי את הבחירה ולא היה משמעות לחייו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מענין לענין, מסופר על הרה"ק בעל 'ישמח משה' זיע"א שסיפר לחסידיו על גלגוליו הקודמים. וכן ידוע מהרה"ק מהר"א מבעלזא זיע"א (נלב"ע כ"א אב תשי"ז) שאחר שעלה לא"י אחרי השואה הפסיק לקרוא קויטלעך (פתקאות) אלא שהמשמש הקריא לפניו את השמות והוא אמר אחריו, בטוענה שאינו רואה בעיניו. עד שאמר פעם שקודם המלחמה היה מסתכל בקויטל ורואה את העבר על האדם בכל גלגוליו ומתקנו, עכשיו כבר אין כוחו כמאז הלכך שומע השמות ומתקנו עכ"פ בגלגול זה. ותסמרנה שערות ראש איך זכינו שחמל ה' עלינו ואחר השואה שתל בעולמינו כאלו מלאכים בדמות אנשים בעולמנו השפל…