שיעור תורה או קריאת המגילה?

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
יש שאלה שקצת מסבכת אותי
ביום רביעי כידוע יש את הצום וקריאת המגילה ואני יודע שאסור לאכול עד שקוראים מגילה ויש לי קצת בעיה
ואסביר אותה יש לי משמרת בעבודה ביום רביעי בלילה ואני לא יספיק לשמוע קריאת מגילה אני יכול לשנות את המשמרת ליום שלישי בלילה אבל הבעיה שיש לי שיעור קבוע שהשם מזכה אותי ללכת אליו כל שלישי השאלה היא מה לעשות
האם לעבוד ברביעי בלילה ולא לשמוע קריאת מגילה אלא לשמוע רק בחמישי ולאכול ללא קריאת מגילה בלילה
או לעבוד ביום שלישי בלילה ויכול להיות שאם ירצה השם אני יספיק להגיע לשיעור בזמן ולכל היותר אני יאחר לשיעור ב20 דקות אבל אוכל לשמוע קריאת מגילה ביום רביעי
מה כדאי לעשות

תשובה:

ידידי, אין שאלה בכלל! חובה לשמוע קריאת המגילה. תעבוד בשלישי בלילה גם אם על ידי תאחר לשיעור, ואל תפסיד קריאת המגילה.

פורים שמח!

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות מגילה ופורים סימן תרפז סעיף ב:

מבטלים תלמוד תורה לשמוע מקרא מגילה, קל וחומר לשאר מצות של תורה שכולם נדחים מפני מקרא מגילה, שאין לך דבר שנדחה מקרא מגילה מפניו חוץ ממת מצוה שאין לו קוברים (כדי צרכו), שהפוגע בו קוברו תחלה ואח"כ קורא. הגה: וכל זה לא מיירי אלא בדאיכא שהות לעשות שתיהן, אבל אם אי אפשר לעשות שתיהן אין שום מצוה דאורייתא נדחית מפני מקרא מגילה (ר"ן וב"י בשם תוספות ומהר"א מזרחי). והא דמת מצוה קודם, היינו דוקא בדאפשר לו לקראה אח"כ (מהר"א מזרחי).