מכרו לי מזגן ואני חושש שהוא גזול

שאלה:

שלום, מישהי ברחה מהארץ ועזבה את הדירה ששכרה בגלל חובות, הבת שלה והחבר שלה לקחו את הדברים ורהיטים מוצרי חשמל ששייכים לאמא שברחה לחו"ל, עכשיו השאלה לגבי המזגנים שהם לקחו אני לא יודע אם זה שייך לבעל הדירה או לאמא, הייתי צריך מזגן לדירה שאני משכיר והם הביאו לי במתנה את המזגן ושילמתי רק למתקין רק על ההתקנה ועד היום אני לא יודע אם לקחתי מזגן שהוא גזול העניין הזה מפריע לי אני לא יכול לשאול אותם אני לא יודע מה האמת

תשובה:

שלום וברכה,

כדאי שתשאל את בעל הדירה אם המזגן הי שייך לו. אם אתה לא מצליח לאתר את בעל הדירה מותר לך להשתמש במזגן, כיון שלא ברור שהמזגן גזול וגם אם גזול יש ייאוש ושינוי רשות.

בהצלחה.