יום הולדת בשבת – אורחים באים כרכב

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבוע טוב ומבורך
יש לי כמה שאלות בקשר לשבת:

1. יש לי יום הולדת בשבת הבאה וסבא וסבתא שלי באים בשבת ואני שומר שבת ודיברתי אם אמא שלי בקשר לזה היא אומרת שזה לא יפה להגיד להם לא לבוא אני אמרתי לה שאני שומר שבת
מה אני צריך לעשות?
2. האם מביאים לי כסף בשבת מותר להשתמש בו לצדקה?

תשובה:

שלום וברכה

1. עדיף לומר להם שאתה בוחר לחגוג את יום ההולדת שלך ביום חמישי בערב, ותשמח אם ישתתפו איתך בשמחה. לא צריך לומר כלום לגבי שבת ולהסיבר, פשוט אתה חוגג את יום ההולדת ביום חמישי…

2. אפשר לתת לצדקה.

בשורות טובות והרבה מזל טוב!