זכר למחצית השקל

שאלה:

שלום וברכה,
אנחנו אשכנזים, אבי היה נוהג לתת 3 חצאי שקלים, אך אני מאז שהתחתנתי תמיד נהגתי לתת זכר למחצית השקל לפי שווי כסף אמיתי (בגלל רצון אישי ולא כי כך נהגו אצל בעלי). השאלה היא: 1. אם נהגתי כך עד כה, צריכה לנהוג כך גם הלאה? 2. מה השווי היום של מחצית השקל? 3. אם יש בית כנסת שאני רוצה לתרום לו אך הוא טרם מסודר עם חשבון בנק וכו' האם ניתן לרשום בצד ולתת לו בעתיד כשיסתדר או עדיף לתת לעמותה מסודרת כבר? 4. האם זה בסדר לתת לכם זכר למחצית השקל או עדיף דווקא בתי כנסיות וכדו'?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שבעלך אינו נוהג כך, את יכולה לנהוג כמנהג בעלך.

2. שווי מחצית השקל השנה לנוהגים לתת כשווי כסף טהור, הוא 24 ש"ח למקילים, ו38 ש"ח למחמירים.

3. אפשר לתת לבית הכנסת שאין לו חשבון בנק, בכסף מזומן.

4. אפשר בהחלט לתת גם כאן באתר.

פורים שמח.