מתנות לאביונים דרך אתר דין

שאלה:

שלום וברכה,
1. אם לא מוצאים יהודים אביונים לתת להם מתנות האם אפשר לתת את המתנות לשני גויים אביונים מאוד שגרים ברחוב (הומלסים) ולקנות להם אוכל ?
2. מתי נותנים את המתנות באיזה יום ? (אם אפשר לכתוב את התאריך הלועזי זה יעזור מאוד).
3. מתי נותנים מחצית השקל ? למי נותנים מחצית השקל ? כמה נותנים ?
תודה ותבורכו על האתר !

תשובה:

שלום וברכה

אין לתת מתנות לאביונים לגויים, נכון הדבר שהקופה הכללית בחו"ל נאמר לגביה שמפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל משום דרכי שלום, אבל זה רק ממגבית פורים כללית שהיו עושים ולא ממצות מתנות לאביונים שהיא דוקא לאביוני ישראל כמבואר בריטב"א במסכת מגילה.

כדי למנוע חשש זה, אתה יכול פשוט לתת מתנות לאביונים און ליין ראה כאן בעמוד הבית שלנו. אתה יכול לעשות זאת עכשיו, ורבני בית המדרש יחלקו את הכסף בשליחותך לאביונים ביום הפורים, רק תציין שם אם אתה גר בירושלים או מחוצה לה, כי יום הפורים שונה. מחוץ לירושלים הפורים יהיה ביום חמישי ובירושלים ביום שישי.

את הזכר למחצית השקל נותנים לכתחילה ביום רביעי, יום תענית אסתר. אבל אם תתן עכשיו זה גם טוב.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איך ניתן לתת זכר למחצית השקל באתר דין? האם לכלול את זה במתנות לאביונים ולכתוב בהערות על המתנות לאביונים שזה גם עבור מחצית השקל?