יחס נכון לחברה של הבן

שאלה:

לבני בן ה20 יש חברה בת 17 הוא לן אצלה המון ועושה שבתות ואילו אני מבחינה דתית לא מזמינה אותה רק לאירועים של יום אחד הם פגועים מכך ואילו אני חא רוצה לעבור על ההלכה ולגרום להם לעשות עבירות אני ובנותיי הגדולות חזרנו בתשובה , מה עליי לעשות הם חברים כבר שנתיים

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאת מתארת מאוד עדין. מצד אחד, חובה לקרב ולתת תחושה נעימה. הרי אנחנו לא מדברים בנער נושר וכדומה, הוא גדל כפי שחינכת אותו, אלא שאתם חזרתם בתשובה וזה נפלא, אבל אסור לזנוח אותו מאחור חלילה. לכן, להזמין לארוחות וכו' זה מצויין, לתת לה תחושה של נעימות וקירוב זה מצויין, כי רק זו הדרך להשפיע עליהם טוב. לא להטיף ולא לדבר על חובתם היהודית, רק לקרב ולאהוב. אבל להזמין אותה ללינה בודאי שלא. הבן צריך להבין שיש בבית ערכים שהוא צריך לכבד. זה לא משהו אישי נגדו, זה ענין דתי, וכמו שהוא רוצה שיכבדו אותו, ומכבדים אותו, כך מצפים שגם הוא יכבד אתכם. כפי שהוא מבין שהוא לא יחלל את השבת בפומבי בבית בסלון באמצע הסעודה, כך הוא צריך להבין שהא לא ישן עם החברה יחד בבית בפרהסיה.

בשורות טובות ושבת שלום.