לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חנוכת הבית בדירה שכורה

שאלה:

אני ובעלי עוברים דירה לבית מושכר , והיו שם בעבר דיירים , אנחנו צריכים או יכולים לעשות חנוכת בית ? או שזה רק לבית חדש ?

תשובה:

חנוכת הבית אף פעם אינה חובה של ממש, אלא מנהג טוב וראוי, להודות ולהלל לה' יתברך.

מנהג רבים מהספרדים שאף בשכירות דירה עורכים סעודת חנוכת הבית, וכן ראוי לעשות, אולם מנהג העולם שאין עורכים סעודה ממש, בודאי האשכנזים לא עושים זאת בדירה שכורה.

כאשר עושים סעודה ראוי שיהיה עם לחם שתהיה סעודת מצוה, בעיקר הקפידו הספרדים על קריאת קטעי הזוהר, לחנוך את הבית בתורה ובקדושה.

ברכתנו ליישוב טוב!!

מקורות:

גאולי כהונה (מערכת ח אות ט) שו”ת מעשה ניסים (ח”א סי’ ער), ילקוט יוסף (שובע שמחות ח”א, חנוכת הבית סעיף ו).