הטלת הציצית לשמה

שאלה:

שלום כבוד הרב
שו"ע סימן יד משנ"ב ס"ק א- קצל לא הבנתי האם יש חיסרון בגוי ששם את הציצית בכנף ? כמדומני שצריך טויה ושיזרה לשמה אבל אם רק שם את הציצית בכנף גם צריך ולכן פוסל בגוי?
האם אותם אנשים שמביאים להם בדווקא ציציות לחוד וטלית כדי שיבצעו כריכות וישימו בטלית האם גם פה צריך כוונה לשמה?
תודה לרב

תשובה:

בודאי צריך שההטלה בבגד תהיה לשמה, זו עיקר העשייה… החידוש הוא שצריך גם טוויה לשמה, אבל הטלה פשיטא ופשיטא, זו הרי עשיית הציצית.

יום נעים.