חזקה בחנייה ברכוש משותף

שאלה:

כבר שנים רבות יש שכנים שיש להם "חזקה" במקום חנייה מסוים, אך לאחרונה התרבו בעלי דירות ושוכרים שיש להם רכב, ואין מספיק מקום לכולם, נשאלת השאלה האם אלו שכל השנים חנו במקום מסוים יש להם זכות קדימה להמשיך ב"חזקה" זו או שמכיוון שזה רכוש משותף, לכל אחד יש זכות שימוש שווה, וכל הקודם לחנות זכה? והאם יש זכות קדימה לבעלי הדירה יותר מהשוכרים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם החניות לא פרטיות, אלא שייכות לכולם, אין חזקה על החנייה – גם אם שכן אחד חנה את רכבו זמן רב, אין לו חזקה בחנייה, ומותר לשכן אחר לחנות בחנייה.

דין השוכר כדין המשכיר, כשם שהמשכיר יכול לחנות כמו כן השוכר יכול לחנות. אבל משכיר שפיצל דירה או הוסיף יח"ד לא יכול לחנות הוא והשוכר, ובמקרה של הוספת דיירים לבית המשותף השוכרים לא יוכלו לחנות בחניה המשותפת אם למשכיר רכב משלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קמט. ובטור וב"י שם בשם תשובות הראשונים.