פז"ר קש"ב

שאלה:

ראיתי במסכת ראש השנה דף ד עמוד ב ששמיני עצרת רגל בפני עצמו לעניין פז"ר קש"ב. אפשר בבקשה הסבר רחב מה זה פז"ר קש"ב.
תודה רבה

תשובה:

מקור ענין זה בתוספתא מסכת סוכה (ליברמן) פרק ד הלכה יז:

"יום טוב האחרון של חג פייס לעצמו זמן לעצמו רגל לעצמו קרבן לעצמו שיר לעצמו ברכה לעצמה שנ' ביום השמיני שלח את העם ויברכו את המלך".

כלומר הפייס על חלוקת הקרבנות בין הכהנים לא היה קשור עם זה של סוכות אלא נעשה בנפרד, ברכת הזמן – שהחיינו מברכים בו ואינו חלק מסוכות, יש לו קרבן מיוחד של חג ואינו חלק מהמערכת הכללית של סוכות, שיר של יום טוב משל עצמו, והברכה שהיו מברכים בכל חג למלך, היתה נאמרת בנפרד בחג זה ולא סמכו על זו שנאמרה ביום טוב ראשון.