סדר העדיפויות בחימום מים בשבת לרחיצה חולה שיש בו סכנה

שאלה:

כאשר יש צורך לרחוץ חולה בשבת שמותר לעשות עבורו מלאכות [חולה שיש בו סכנה]
ויש שתי אפשרויות לחמם את המים: א. על ידי הפעלת בוילר. ב. במערכת לחימום מהיר [יונקרס]. מה עדיף?
כפי הידוע לי, ההבדל הוא כזה: בהדלקת בוילר יש: א. מבעיר [גוף חימום]. ב. בונה [חזו"א]. ג. בישול של המים [אך אולי זה בגדר פס"ר דלנ"ל, כי אין צורך בחום שכזה].
בשימוש ביונקרס יש רק הבערה, אלא שבכל פתיחה ופתיחה של הברז יש הבערה חדשה.

תשובה:

אינני מבין למה ביונקרס אין גם בישול למים, זה בודאי מגיע לחום שהיד סולדת בו, כפי שאני רואה על המד במכשיר אצלי בבית. לכאורה פשיטא שעדיף פעולה אחת ומלאכה אחת, ולא כמה וכמה הבערות, אף שבבויילר הוא מרבה בשיעורים. כמובן כל זה הוא בהנחה שמותר לעשות זאת לצורך החולה, בדרך כלל לא מדובר ברחיצה שמועילה או חיונית לבריאותו ואין לעשות זאת על ידי ישראל אלא על ידי גוי.