התרת שבועה על דבר איסור

שאלה:

שלום לפי כמה חודשים נשבעתי על דבר איסור תוך כדי התקף חרדה
נשבעתי שלא יאומן או אצפה בסרטי זימה עד סוף השנה מאוחר יותר הבנתי את משמעות השבועה ואני מאוד רוצה להתיר אותה הלכתי לרב בבית הכנסת הקרוב והוא אמר לי שאין לו אפשרות להתיר את השבועה מפני שהיא על דבר איסור אני מודע לכך שנושא זרע לבטלה הוא נושא לדיון בין אם האיסור הוא מהר סיני או דרבנן למרות שאני לא מבין עדיין את מהות ההבדל ההלכתי בכל מקרה הייתי שמח מאוד אם השבועה הייתה נעלמת ממני,הבנתי שאין עידוד להשבע או לנדור גם אם מקיימים ואני מאוד מאוד תרוד בנושא ואשמח לעזרה לדרך מוצא
אציין שלא נפלתי השבועה ועד כה אני מקיים אותה
תודה רבה

תשובה:

אכן אני מסכים עם הרב שיש בעיה להתיר נדר זה, יש מחלוקת אם התרה כזו יש בה ממש, כך שבכל מקרה גם אם יעשו התרה עדיין יש לחשוש לה לדעת פוסקים רבים.

כמובן גם ללא שבועה הדבר הזה הוא איסור גמור. תסנן את האינטרנט שלך שלא יהיה כזה נסיון גרוע בבית…

בשורות טובות.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדרים סימן רכח סעיף טו

אין מתירין נדר של דבר איסור, אפילו אינו אלא איסור דרבנן, כגון לשחוק. ואם התירו נדר של שחוק, יש מתירין ויש אוסרים. הגה: ואם יש מכשול בנדר זה, כגון שיש לחוש שיעבור בלא התרה, מתירין לו לכתחלה (הגהות מרדכי דשבועות בשם ר"ת והג"ה בסמ"ג). וכן מי שנדר שלא לשחוק, ונשתטה לפעמים, וכששוחק ירווח לו, מתירין לו. (תשובת הרמב"ן סי' רפ"א) ועיין לעיל סוף סימן רי"ז הנודר שלא לשחוק מהו בכללו.