נימול לפני היום השמיני ללידה

שאלה:

ברית מילה שלא בזמנה שנערכה ביום חמישי,האם היא כשרה או צריך הטפת ברית לדעת הספרדים?
הבנתי ש3 ימים לפני שבת זה אסור.

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שמדובר בתינוק שנימול לפני זמנו, כלומר קודם היום השמיני ללידתו, בענין זה נחלקו הדעות, ראה מחלוקת הרמ"א והש"ך בסימן רסב אם צריך הטפת דם ברית, וראה בערוך השלחן שם סעי' ה' שצריך הטפה, וכן הובא בשולחן גבוה שם בשם מרן החיד"א, ההטפה היא שריטה קלה וניתן לעשותה גם בתוך שלושה ימים לשבת אבל לא בשבת עצמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זאת לא הייתה הכוונה בשאלה.אדם מבוגר שעושה ברית ביום חמישי?האם לאחר מעשה הברית כשרה או צריך הטפת דם?
    מכיוון שיש סכנה לחילול שבת ביום השלישי למילה

  2. זה רק דין לכתחילה, שהרבה מאוד פוסקים חולקים עליו ומורים שלא לדחות, ומנהג כל בני אשכנז להקל בזה, לכן פשיטא שגם לאוסרים זה לא מעכב.