מתנות לאביונים

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
יש לי כמה שאלות בנושאים אחרים של מצוות:

1.) מצווה צדקה האם בסדר לתת חמישה שקלים לקופה צדקה אם זה יותר מדי או פחות מידי אני עושה נכון?

2. אחרי מגילת אסתר שקוראים אותה בשחרית אפשר ישר לקיים מצווה תרומה לאביונים?

3.) מותר לעשות סעודה עם לחם על המיטה שאין שולחן כלומר בצבא ואחר לברך ברכת המזון?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בנתינה לצדקה כל המרבה הרי זה משובח, ובלבד שזה לא יהיה יותר מחמישית ממונו, שאז זה יכול לערער. חמישה שקלים זה מינימום..

בהחלט אחרי המגילה זה הזמן הטוב לתת מתנות לאביונים. אם אין אביונים הגונים, אפשר גם לתת לפני החג לקופות הגדולות שנותנים בשליחותך את הכסף בפורים עצמו, למשל קופת העיר בני ברק או כאן באתר בעמוד הבית.

אפשר לעשות סעודה גם כשיושבים על המיטה, למה לא. אני מניח שהצבא יספק לכם את כל הנדרש לסעודת הפורים.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מנין לרב שקופת העיר ב"ב מחלקת בו ביום? וא"כ באיזו שעה? ובכלל איך אני יודע ששתי המתנות שלי הגיעו לשני אביונים שונים?….
    אם שמתי בקופה בלילה ורוקנו וחילקו אותה ביום זה נחשב שחילקתי ביום, או שההקנאה לעניים/גבאי הקופה נעשתה כבר בלילה וצריך לתת שוב?
    תודה רבה

  2. וואו, אני רואה שלא הסברתי טוב בכלל. סתם תרומה לקופת העיר לא תועיל למתנות לאביונים! אלא בכל הקופות הגדולות וגם קופת העיר, יש מגבית מיוחדת של פורים לצורך מתנות לאביונים, שם הם מחלקים בו ביום, מזכים את הסכום הניתן בדוקא לשני אביונים, וכל מה שצריך.