כוס בבית כנסת ללא תשלום

שאלה:

שלום רב,
בכמה בתי כנסיות ישנם כוסות לשתייה מהברז רק שהמחיר שלהם עולה 10אג'. הרבה פעמים מונחים כוסות משומשים ליד, האם מותר לשתות מהם ?
1. האם לחשוש אולי הקודם לא שילם לביכנ"ס, דבר שקורה..
2. וגם אם נגיד שלא שילם, אולי כל הקפידא של התשלום מוטלת רק על המשתמש הראשון ששתה כבר, אבל עלי אין הגבאים מקפידים בזה.
תורה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת כוס משומשת ולהשתמש בה, חובת תשלומים חלה רק על מי שלוקח כוס חדשה.

אין צורך לחשוש שמא הקודם שהשתמש לא שילם עבור הכוס. וגם אם אכן לא שילם הרי הכוס יצאה מכלל שימוש ומותר לאחר להשתמש בה.

בהצלחה.