ברכת ברוך דיין האמת

שאלה:

אם אדם שנפטר לו קרוב ברך ״ברוך דיין האמת״ עם שם ומלכות כמובן לפני ההלוויה כי לא ידע שאומרים זאת רק לאחר ההלוויה, האם יכול לברך שוב בזמן האמיתי שצריך לברך?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לברך פעמיים, ואגב יש חילוקי מנהגים מתי מברכים, יש מקהילות הספרדים שאכן מברכים לאחר הלוויה בשעת סתימת הגולל, אבל מנהג בני אשכנז ועוד קהילות רבות לברך קודם הוצאת המת מבית ההלויות, כלומר לאחר ההספדים לפני תחילת הלוויה עצמה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למעשה, מה הזמן הראוי לברכה ולקריעה ? האם יש לברך קודם הקבורה ומיד לאחר מכן לקרוע ? או שמברכים לפני הקבורה ורק לאחר מכן קורעים ? חייבים להיות שני הדברים סמוכים זה לזה ?
    מדובר במשפחה שחלק מהאחים ספרדים, וחלק מהאחיות אשכנזיות.

  2. המנהג הרווח אצל בני אשכנז לקרוע ולברך ברכת דיין האמת לאחר ההספדים לפני צאת מסע ההלויה, אצל הספרדים התקבל יותר לקרוע לאחר הקבורה, למרות שמעיקר הדין גם הם היו צריכים לקרוע קודם לכן כפי שהעיר בס' ילקוט יוסף, לכן אם רוצים כולם לקרוע יחד, ינהגו כבני אשכנז.