אי תשלום באוטובוס כשהאפליקציה לא עובדת

שאלה:

שלום,
לאחרונה ניתן לשלם באוטובוס דרך הטלפון על ידי סריקת הברקוד. עליתי יום אחד לאוטובוס, סרקתי את הברקוד והתשלום לא עבד. הורדתי אפליקציה נוספת רק כדי לוודות שזה לא קשור לאפליקציה ספציפית וזה גם לא עבד. אז לא שילמתי. האם אני צריך לשלם עכשיו?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי תקנון משרד התחבורה אם המכשיר תיקוף או האפליקציה לא פועלת הנוסע פטור מלשלם וגם לא בפעם אחרת. ולכן אם האפליקציה לא פעלה אתה לא צריך לשלם.

בהצלחה.