אירוע מעורב – איך אפשר לא לריב עם אמא?

שאלה:

יש לי חבר שחוזר בתשובה
אחותו מתחתנת בקרוב והוא דיבר עם הוריו ואחותו שברצונו להזמין כמה מחבריו לחתונה וזאת חתונה מעורבת ריקודים וישיבה מעורבים בר מינן הוא חוזר בתשובה בן 15 והוא כבר אמר לאימו שהוא רוצה להזמין חברים.
בחסדי השם יתברך אמרתי לו שלא יזמין אותם כי זה החטאת הרבים שבגלל שהוא מכשיל אותם כנראה הם יכשלו בכל מיני איסורים.
הוא אמר לי שאם הוא לא יזמין אותם אז אמא שלו תתעצבן עליו וזה לא יגמר בטוב הוא עדיין לא הזמין בפועל אבל הוא רצה אם הוא יגיד לאמא שלו שהוא לא רוצה אז היא מאוד תכעס והוא מפחד ממנה.
איך הוא יכול להסביר לאמא שלו שהוא לא יזמין חברים בלי שהיא תתעצבן?

תשובה:

שלום וברכה

אשריכם שאתם צדיקים ואוהבי ה' ושומרים על הצניעות!

שיגיד לה את האמת, שכיון שהחברים שלו יראי שמים הוא לא רוצה להכשיל אותם בריקודים מעורבים. לא צריך לחשוש, גם אם אמא טיפונת תכעס, זה חשוב שהיא תדע שהוא רוצה להתעלות בעבודת ה' ולשמור מצוות כראוי, ככל שאמא תראה יותר שהוא עקבי בזה ורוצה להתקדם, כך יהיו לו פחות חיכוכים בהמשך. כשאמא חושבת שהוא רק כזה "בערך שומר", אז היא חושבת שכל פעם שהוא אומר משהו כזה זה סתם בגלל שלא אכפת לו ממנה וכו', כאשר היא רואה שהוא עקבי, היא תבין שהוא בסך הכל בחור רציני. אז גם אם בתחילה יהיו קצת כעסים, לטווח הארוך זה רק יהיה קל ונעים יותר.

ברכה והצלחה.