מתנה שנלקחה בטעות

שאלה:

שלום!
בתי הייתה בכנס "בתיה", שם היו מחלקים מתנות, בטעות לקחה שקית של מישהו אחר שהיו שם שתי מתנות (כנראה של שתי בנות). האם מותר לה להשתמש במה שלקחה? (כל המתנות מיוחדות, שא"א לקנות בחנות, אין שום סימנים).
בתודה,

תשובה:

שלום וברכה,

הבת שלקחה את השקית עם המתנות אינה יכולה להשתמש במתנות לעצמה אלא דינו כגזל בטעות שאסור לה להשתמש בו. ויכולה לרשום את ערך המתנות בפנקס שמור ואז תוכל להשתמש במתנות.

בהצלחה.

מקורות:

השקית עם המתנות לא אבדה מבעלת השקית אלא היא הניחה כדי לקחת את השקית, ולכן הבת שלקחה את השקית הרי זה גזל בטעות. ולכן אסור להשתמש בשקית, אבל יכולה לרשום את ערך המתנות שבשקית כדין אבדה שיש בה סימן שמבואר בשו"ע סימן רסז סעיף כא שיכול לשום את דמיהן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה קטנה. הדגשתי שהדברים היו מיוחדים, דהיינו עם ציור מיוחד של בתיה וכדומה, שאינם נמכרים בחנויות, איך תרשום את המחיר שלהם? או שמא תרשום מחיר דברים רגילים, הדומים להם?
    בתודה, אריה