להאריך בסעודה שלישית בבית הכנסת – טורח הציבור

שאלה:

האם נכון להאריך בסעודה שלישית גם לאחר צאת השבת ולגרום טורח ציבור .מתי לסיים סעודה דלידית בבית הכנסת

תשובה:

שלום וברכה

משום מה יש לי תחושה שמאחורי שאלתך יש קצת אמוציות ורגשות טעונים שבאים לידיד ויכוח בבית הכנסת אצלכם, ובודאי אין זה המקום שאכניס ראשי בין ההרים… נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי אנשים שמדברים בפתיחות ובנעימות זה עם זה ולא יוצא מזה משהו טוב… תדברו ביניכם ותגיעו להסכמות. תראו מה רוב האנשים רוצים, אם יש לכם מספיק אנשים ויש שממהרים, אפשר להתחלק לשני זימונים בעשרה ומי שרוצה ילך להתפלל, והכי חשוב, אם יש לכם רב, תתייעצו איתו…  באופן כללי אנחנו שרים בזמירות השבת בשבח אלו "המאחרים לצאת מן השבת וממהרים לבוא"… לא נורא עוד כמה דקות של רעוא דרעוין…

שבוע טוב.