חילקת הוצאות בהרחבה בנייה – המשך לשאלה

שאלה:

קיבלתי ממכם שתי תשובות בתשובה הראשונה הבנתי שבסופו של דבר השלד מתחלק שווה בשווה אבל ביציקות קרקע וקומה רביעית 1.5 והקומות באמצע 1.
ובתשובה השניה הבנתי שגם בשלד יש חלוקה מדורגת כשבעצם ככל שהקומה עולה ההשתתפות יותר גדולה .
וישנה את האפשרות שווה בשווה.
כמובן שכל אחד רוצה את מה שיוצא הכי משתלם לו… אז מה היא הדרך ההלכתית שהיא הנכונה ביותר מבלי שאחד יגזול מהשני.
כלומר אני בקומת אמצע, ואני מרגיש שאם נלך לפי שווה בשווה אז אולי ממש גזלנו מקומת קרקע ואם נלך לפי חלוקה מדורגת אז אולי אנחנו גוזלים מקומה שלישית ואם נלך לפי שווה בשווה אז אני מרגישה שגוזלים אותי…
מדובר על בניה של מעל 80 מר ולכם מדובר בפער של עשרות אלפים.

תשובה:

שלום וברכה,

בבתי דין ממליצים שההוצאות יהיו בשווה, פעמים אחרי שמתחילים לעבוד מתברר שקומת קרקע יש סלע שצריך לשלם יותר או שבקומה אמצעית צריך להזיז תשתיות ולא מחייב שקומה העליונה ישלמו הכי הרבה ולכן הטוב ביותר שעלות של החפירה יסודות עמודים ושלד יהיה שווה בין כולם ואח"כ כ"א יבנה בעצמו.

אם בכל אופן דורשים חלוקה מדוקדקת, אז יש לחלק כפי שביארנו בתשובות הקודמות.

בהצלחה.