השלכת זרעים לפני התרנגולים

שאלה:

במאמר פיקניק בשבת חלק ב הביא הרב את דברי המ”ב לפיו האיסור להשליך זרעים לפני התרנגולים הינה רק במידה והם לא יגמרו אותם תוך 3 ימים. לא זכיתי להבין מה החילוק בין זה לבין מבשל? הרי ברור שאסור להניח קדירה על האש גם אם בכוונתו להוריד משם לפני שיגיע ליד סולדת ומאי שנא הכא למה כאן מותר הדבר?

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך בדיוק, עכ"פ לגבי מבשל הדין שהזכרת הוא גזירת הפשר, כלומר תקנת חכמים שחששו שמא ישכח את התבשיל על האש והוא יתבשל, אם זה עוזר לך מצויין, אם לא, תסביר יותר את שאלתך.

שבוע טוב.