ספיחין בירק הגדל בעציץ נקוב / שאינו נקוב

שאלה:

שלום הרב.
יש לנו עציץ נקוב על החלון, וצמחו בו גבעולים ועלים של עגבניות, ללא שום עזרה.
בינתיים, עדיין אין עגבניות, והשאלה היא:
האם צריך כבר עכשיו לעקור את הצמח, או לחכות שיצמחו עגבניות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

איסור ספיחין הוא על העגבניות עצמן ולא על הצמח.יש מחלקות לגבי דבר הגדל בעציץ נקוב אם יש בו איסור ספיחין אבל ודאי אין להכנס בחשש איסור בשביל דבר מועט כזה.

מקורות:

ירק הגדל בעציץ שאינו נקוב בבית אין בו איסור ספיחין, ראה ס' השמיטה ח"א פרק ו, אבל לגבי עציץ נקוב נחלקו בזה הדעות, הגרש"ז אויערבך הקל בזה, כמובא בס' משפטי ארץ סוף פרק ח', אולם בדרך אמונה פרק א' ציון הלכה אות קח הביא בשם החזון איש, שאפילו בעציץ שאינו נקוב שענפיו מאהילים על הקרקע, ואין תחתיהם משהו, דינו כעציץ נקוב שלדעתו שם יש בו איסור ספיחין.