סוד תורת השמיטות – מה זה עולם של נצח?

שאלה:

שמעתי לאחרונה על סוד תורת השמיטות (מוזכר בתפארת ישראל סוף סנהדרין, רבנו בחיי פרשת בהעלותך ועוד) שהקב"ה בורא שבע פעמים עולמות שיתקיימו למשך ששת אלפים שנה ויש מח' באיזה מחזור אנחנו עכ"פ עיקר השאלה שלי היא:
א. האם במחזור הראשון והשני היו כאן אנשים ? היה פה עוד משה רבנו ? היה פה עוד הר סיני ? הכל חוזר על עצמו ?
ב. מה שבעיקר הטריד את דעתי, תמיד ידעתי שאחרי הששת אלפים שנה "והכד חרוב" מתחיל עולם הבא והוא עולם הנצח, ולפי סוד תורת השמיטות יוצא ששוב נמות כדי לחדש את העולמות הבאים עד המחזור השביעי
מקווה שאני ברור ישמח מאד לתשובה בענין

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי בסוד, אבל אני מבין את דברי רבינו בחיי באופן שונה ממך, ופשוט בעיני הדבר. הרי מטרת ותכלית העולם הזה שלנו שהוא תחתית העשייה, לקבץ ניצוצות הקדושה ולהעלותם למקומם בעולם האצילות כידוע מכתבי האר"י, ובזה העולם נעשה מתוקן ורוחני ומקודש יותר. כך שאין מקום לחזרה נוספת על אותו ענין. אלא שהעולם עולה מדרגה לדרגה לפי סדר הספירות, כאשר עכשיו אנחנו בעולם גשמי לגמרי, וכשהוא יסיים את תיקונו ויחרב, יבואו כל אותן בחינות בעולם רוחני וגבוה יותר, גבוה מעל גבוה שומר, מה שאתה מכנה עולם הנצח יש בו דירוג, כאשר כל שבעת אלפים שנה הוא מתעלה יותר ויותר, וכל סדרה כזו בבחינת מה שתחתיה היא עולם של רוח ונצח וחורבן גמור של הרובד הנמוך שהיה קודם לכן. כביכול מה שנתפס כרוחני בעולמנו גשמי ברובד העליון יותר. כך שתחילת התהליך הוא עכשיו, אנחנו באלף השישי של העולם הגשמי, רק מה שאתה מכנה נצח ועולמות רוחניים יש בהם בחינות שונות שמחולקות לסדרות של שבע. מה שחשוב להבין בזה, שאנחנו שייכים לכל העולמות, אין פעמיים משה רבינו וישראל, אלא הכל מתעלה לרובד הרוחני הזה וכולנו ננחל חיי נצח.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הבנתי את המהלך. אבל עדיין לא שמעתי הסבר לשאלה הראשונה אם נניח אנחנו כרגע במחזור הרביעי לשמיטה מה היה כאן בעולמות שנבראו קודם העולם הזה במחזור הראשון והשני וכו' האם היו כאן אנשים או לא ? התפארת ישראל מסביר שהעצמות הגדולות שמוצאים היום בהרים הם מזמן העולמות הקודמים ואם חיות היו שם אז גם אנשים ככל הנראה
    אשמח להסבר תודה רבה