סעודה ביום שישי בבוקר

שאלה:

שלום
המשפחה שלי רוצה ללכת לבית קפה לאכול ארוחת בוקר לכבוד ר"ח ביום שישי. האם הדבר מותר או שאסור משום סעודה שאינו רגיל בה ביום יום שרוצה לאכול ביום שישי? מדובר על שעות הבוקר.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר לפני חצות היום, ובסך הכל אתה אוכל ארוחת בוקר בדרך כלל, זה לא חריג ממש, רק היא קצת תהיה יותר מלאה, אין לחשוש.

מקורות:

פרטי דין זה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' רמט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אם אדם רגיל בכל יום שישי רגיל לא לאכול פת אלא למשל רק מעדן ופרי וכד והנה יושב לכבוד ראש חודש ביום שישי אפילו מוקדם מאוד בבוקר ואוכל למשל ג'פטה וסלט, זה לכשעצמו כבר בעייתי,אלא שאם אוכל מה שרגיל לאכול מבחינת כמות (פחות או יותר) זה בסדר.
    ושמעתי מהגאון הרב אופיר מלכא שאם למשל אדם רגיל לאכול ארוחת בוקר קטנה בימי שישי, ובהצהרים רגיל לאכול גם ארוחת צהרים קטנה, יכול לאכול במקום שתיהן ארוחת בוקר מעט גדולה יותר כך ששיעור האכילה בבוקר דומה לשיעור האכילה שרגיל בימי שישי בארוחת הבוקר והצהרים גם יחד (ואיני יודע מהו המקור אבל מאוד מסתברים הדברים)

  2. הן הן הדברים, וגם אם אוכל מעט יותר אבל זה כל כך מוקדם, ויש עוד הרבה שעות עד הלילה, ובכל יום הוא אוכל גם צהריים וגם ערב, זה גם בסדר, אם לא מדובר ממש באכילה מרובה.