כדור נגד צרבת בשבת / הריגת כינה בשבת

שאלה:

שלום לרבנים האם מותר לשתות כדור בשבת כדי שאני אוכל לא יהיה לי צרבת?2 המ"ב מביא שחילוק בין להרוג כינה לפרעוש כי עם הויתה של הפרעוש מעפר אז יש בה חיות אבל בסוף לא נוצר מזכר ונקבה ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

צרבת אינה חולי אלא מיחוש ואין לקחת לצורך זה כדור בשבת. אמנם מי שלוקח בקביעות וסובל מצרבת כרונית וחשוב הרציפות – מותר [נראה לי שהמציאות אינה כך].

למעשה הכינים שלנו הם פרים ורבים ואסור להורגם בשבת.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק לד סעי' ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי השאלה השניה הרב עובדיה וגם המנוח"א ועוד התירו… אבל לגבי עצם השאלה ששאלתי לא הבנתי את התשובה שאלתי מה בכך שפרעוש מיתרבה מעפר ולכן ניקרא שיש בו חיות אע"פ שלא נעשה מזכר נקבה מה שאין כן בכינים שנוצרים מזיעה וכדומה דהינו מה לי מעפר מה לי מזיעה?