שהחיינו על ציצית חדשה

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה בקשר לציצית חדשה
אני רוצה לקנות ציצית חדשה בעזרת השם ברוך השם אני מקיים את המצווה

1.) ברכה שהחיינו מותר לברך בהמשך היום אפילו שיש עליי ציצית אחרת?

2.) מותר לברך על ציצית חדשה בבוקר מתי שמברכים על טלית שפותרת את הציצית?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לא נהגו לברך שהחיינו על ציצית חדשה כיון שהיא אינה בגד חשוב, אם אתה מרגיש שזה בגד חשוב עבורך, תברך ברכה זו בשעה שאתה לובש אותה לראשונה, אין לזה כל קשר עם ברכת המצוה הנאמרת על טלית גדול, זו ברכה שמבטאת שמחה בבגד החדש. בדרך כלל זה לא חשוב דיו כדי לברך. זה בגד זול ופשוט יחסית.