ריבית

שאלה:

בן משפחה ביקש ממני שאני ילווה כסף מהבנק וילווה לו, והוא ישלם את התשלומים והריבית. האם מותר.

תשובה:

שלום וברכה,

טוב ששאלת הרבה נכשלים בדבר. לפי דעת הט"ז נחשב שאתה לווה מהבנק ומלווה לו [כיון שהבנק לא מכיר את הלווה שלך], וההיתר עסקה של הבנק מועיל לך ולא מועיל ללווה שלך. ולכן אתה צריך לערוך היתר עסקה בינך ובין הקרוב משפחה לפני שאתה מלווה לו את הכסף שאתה מקבל מהבנק.

בהצלחה.

מקורות:

ט"ז יו"ד סימן קע ס"ק ג.