צ'ק שחזר ונגרם הפסד לקופת וועד הבית

שאלה:

שלום,
אני אחראית על הכספים של וועד הבית בבניין. המחאה אחת של אחד השכנים חזרה וזה עלה לי 12 ש"ח. האם אני צריכהיכולה לדרוש ממנו את הקנס?

תשובה:

שלום וברכה,

בעל הצ'ק שחזר הצ'ק בגיון שאין כיסוי לצ'ק חייב לשלם את ההפסד שנגרם לשני. ולכן וועד הבית צריך להטיל את ההפסד על בעל הצ'ק ולא על קופת וועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

צ'ק שחזר בגלל שלא היה כיסוי לצ'ק הרי זה מזיק מגרמי – שגרם הפסד לשני בגין חזרת הצ'ק. ואין זה שוגג אלא פשיעה שלא בדק היטב שיש כיסוי, ולכן חייב לשלם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מסתבר שההמחאה חזרה כי בעל ההמחאה לא כתב את הסכום במילים, לכן אני – הגיזברית של וועד הבית – כתבתי בעצמי. אבל רשמתי שתי מילים לא נכונות, מחקתי על ידי העברת קו על המילים וחתמתי פעם אחת בראשי תיבות. הפקיד בבנק קיבל זאת. אבל ההמחאה חזרה.
    מי צריך לשלם? בעל ההמחאה, וועד הבית או אני?

  2. את הגזברית של וועד הבית פטורה מלשלם על ההפסד כיון שהטעות שעשית לא היה ברור שהצ'ק יחזור ויהיה קנס, ואין זה גרמי כיון שאין ההפסד ברור. וכן הוא שוגג ופטור. בעל הצ'ק גם פטור כיון שהוא לא עשה את הטעות. וממילא ההפסד נופל על ועד הבית.