חדירה לפרט

שאלה:

שלום וברכה.
שמעתי שיש תוכנת מחשב, שיש בה כל מיני פרטים על בני"א, שאפשר לדעת כל מיני פרטים אישיים עליו, כגון מי הוריו, מי ילדיו, היכן גרים וכו'… האם המשתמש בתוכנה זו לרוות את סקרנותו, עובר בהיזק ראיה (כמו שאסור להסתכל על בית חברו). והאם מותר להשתמש בתוכנה זו, בעבור אסיפת פרטים על שידוך או כיוצ"ב.

תשובה:

שלום וברכה,

מידע של מיהם ההורים, מקום מגורים מספר ילדים ועוד פרטים ידועים בקרב הציבור שקרובים לא נחשב להיזק ראיה, וכמו שיכול לברר אצל שכנים את כל הפרטים הנ"ל מותר לו להיכנס לתוכנה דיגיטלית ולראות את המידע. היזק ראיה הוא שרואה את הנעשה בתוך ביתו של האדם.

בהצלחה.