דיני שכנים

שאלה:

שלום רב.
אני גרה בבית דו משפחתי. אני גרה בקומה התחתונה. כשקניתי את הדירה פיצלתי את הדירה לשתי יחידות . בדירה אחת אני גרה עם משפחתי. ובדירה השניה גרה משפחה זוג עם 4 ילדים. לאחרונה השכנה שמעלי מתלוננת על רעשים מהדירה המושכרת. היא אומרת שהדירים נגעו בבידוד וכל רחש בדירה מפריע לה כגון שטיפת כלים. משחקי הילדים.
היא מבקשת ממני להוציא את הדיירים מהבית. ולהכניס זוג ללא ילדים. כי זה שהם חיים בדירה זה מפריע לה. איך אני צריכה להתייחס לשכנה שרוצה להוציא משפחה מביתה(הם גרים בבית זה יותר מחמש שנים) והאם יש דבר כזה שנגעו בבידוד. אשמח לתשובה
אביבה

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא יודע אם יש כזה מושג לגעת בבידוד, יתכן וזו טענת סרק.

טענה של רעש של משפחה עם ילדים לא תקפה בהלכה מותר להכניס לבית משותף משפחה עם ילדים וכך היא צורת מגורים. רק רעש חריג שאינו של מגורים ניתן לעכב אבל לא ניתן לעכב על הכנסת משפחה עם ילדים שזה רעש סביר של מגורים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.