חזקה על חניה

שאלה:

שלום וברכה
נכנסתי לגור בבנין חדש, ובאתי לחנות ברחוב על ידי הבנין, אמר לי השכן בבנין ממול, שהוא חונה במקום הזה כבר הרבה שנים, וזו חניה קבועה שלו.
מדובר על אזור שלכו"ע שייך לשטח העירוני ואינו פרטי.
האם אכן טענתו צודקת שהחניה היא בחזקתו, ואיני רשאי לחנות שם?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לעולם אין חזקה על שטח ציבורי. ואפילו בחנייה פרטית של בית משותף אם החנייה שייכת לכל השכנים אין חזקה לבעל רכב שחונה באופן קבוע. וכ"ש חנייה ברשות הרבים שאין לו חזקה. כמובן שאם יש לך מקום אחר לחנות את הרכב טוב שתאפשר לו לחנות במקום שלו הקבוע.

בהצלחה.

מקורות:

במשנה ב"ב מב, א וכ"נ בשו"ע סימן קמט ס"א אין חזקה לשותף בנכסי השותפות. וכ"ש בשטח ציבורי שאין מי שימחה וגם אין לו טענה שמכרו לו את הקרקע, שאין חזקה לבעל הרכב החונה.