ויתור על דמי נהנה בהרחבה על גבי השכן

שאלה:

מי שבנה מרפסת מעל גג של שכן, שאל את השכן האם מפריע לו, והשכן אישר לבנות ולא דיבר כלל על תשלום. אחרי שסיימו לבנות, כנראה הגיע מתווך לבעלי הנכס, והציע להם לבקש תשלום [וכנראה הוא יקבל אחוזים] האם זה נקרא שכבר היה מחילה על הנהנה. וביחוד שאם היו מבקשים תשלום מראש יתכן שלא היינו בונים.
יש לציין שמדובר בעיר זולה מאד, שעלות הבניה כמעט כמו עלות תוספת המרפסת כך שזה לא הוסיף הרבה מעבר. גם מדובר בבנין ישן מאד שמסתבר שבשעתו עלות היסודות היו גרושים ביחס להיום

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי על איזה נהנה מדובר כאן. אם השכן בנה מרפסת על גבי הרחבה של השכן התחתון ודאי שצריך לשלם עבור היסודות והעמודים שהוציא הראשון, והתשלום יהיה לפי מה שהוציא בזמנו כשבנה. ואם השכן העליון הרחיב על גבי חדר שהיה כך מתחילת הבנייה, הרי שהתחתון לא הוציא עבור העליון כלל ואין כלל תשלום נהנה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יסודות של הבניין הוא רכוש משותף והעליון משתמש בשלו. ואין כאן משתרשי כיון שהוא לא הוציא ממון על כך אלא קנה דירה יחד עם כל הדיירים.