הנחת חפץ של חול על ספרי קודש

שאלה:

שלום רב,
האם מותר להניח מגבעת על ספרים כגון ספר הלכות או סידורים ומה הדין על ספר חומש?
אשמח אם הרב יפנה אותי למקור.
תודה רבה

תשובה:

בודאי אסור להניח מגבעת שהוא בגד חול על ספרי קודש.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' רפב סעי' יז, ומשנה ברורה סי' קנד ס"ק לא. וראה ס' מנוחה וקדושה  עמ' לב שכתב: "ועוד נאצה גדולה, בשעת לבישתו טלית של מצוה וצריך להסיר הכובע מראשו, מניחו על ספר… אוי לעיניים שכך רואות… ובודאי התורה מתאבלת ואומרת בניך עשוני כדף [מדף] שמסדרים עליו דברי מאכל". הובא בס' גנזי הקודש.