איסור מחוסרי אמנה בתרי תרעי

שאלה:

שלום רב לכבוד הרבנים הגאונים,
סכמנו אני וקונה פוטנציאלי על עסקת מכר דירה בסכום מסוים אבל טרם נחתם זכרון דברים או חוזה מכיוון שעליי לפנות שוכרים מהדירה והוא לא רצה לחתום לפני שהעניין מסודר. קיבלתי הצעה מקונה אחר שמוכן לשלם יותר וגם מוכן לקחת על עצמו את הבעיה עם השוכרים. האם מצד הדין מותר לי לבטל את הסיכום שסכמנו בעל פה.

תשובה:

שלום וברכה,

יש איסור לחזור מהסכמה של דיבור 'איסור מחוסרי אמנה'. יש מחלקות אם המחיר השתנה או שמצא קונה שמוכן לשלם יותר האם עדיין יש את האיסור של מחוסרי אמנה. ולהלכה נוקטים להקל אם מצא לקוח שמוכן לשלם יותר ולא צפה ללקוח הזה מראש. ומדת חסידות להחמיר.

במקרה שלך שעדיין היה נושא שלא נסגר – הסדר מול השוכרים, יתכן שעדיין לא נחשב הסכמה בדיבור, כיון שלא כל התנאים נסגרו, כיון שאם לא הייתה מסתדר עם השוכרים כל צד היה יכול לסגת מהעסקה, וא"כ אין כאן הסכמה בדיבור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות בנושא מחוסרי אמנה