שיעור תורה או לבקר את סבתא בבית החולים

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
יש לי שאלה שאני קצת מתלבט בה
יש לי שיעור תורה שבורא עולם מזכה אותי ללכת אליו ברוך השם כל שבוע בשלישי ולצערי לפני מספר ימים סבתא שלי נכנסה לבית חולים והיא כרגע חולה וחלשה ומחר מתכננים ללכת אליה לבית החולים בשעה של שיעור התורה עכשיו השאלה מה לעשות כי מצד אחד יש שיעור תורה ומצד שני אין לי דרך להגיע לבד לבית החולים לבקר אותה ואם לא אלך מחר לא אוכל לבקר אותה בכלל ואני יודע שהיא מאוד מאוד אוהבת אותי וזה יכול לעורר אותה מאוד ולשמח אותה אם היא תראה אותי כי היא במצב לא הכי טוב לצערי בעזרת השם היא תהיה בריאה אבל זאת השאלה שלי מה עדיף לעשות כי את שיעור התורה אני יכול לצפות בו אחרי זה בבית דרך שידור חוזר אז מה עדיף לעשות
ואשמח אם הרב יוכל לקרוא לרפואת סבתי מלכה חיה בת חלאווה ודוד
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאם זה הזמן היחיד שאתה יכול ללכת לבית החולים, ויש צורך מיוחד שתלך, היא שמחה בך ותצטער שלא תבוא, תלך לבית החולים ותצפה אחר כך בשיעור בבית.

גדול תלמוד המביא לידי מעשה, ונראה שאולי זה סוג של מצוה שאי אפשר לעשותה על ידי אחרים.

בשורות טובות ורפואה שלמה.