לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ניתוח לאחר המוות בחו"ל

שאלה:

יש לי חבר שאבא שלו נפטר לפני כמה ימים באוקראינה והוא נמצא כרגע בבית קירור ושמה המנהג לעשות ניתוח לאחר המוות לודא את סיבת הפטירה. הוא שואל מה עליו לעשות כרגע?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שהנתיחה לאחר המוות ככל שהיא מיותר היא בזיון המתה ויש לעשות הכל כדי להמנע ממנה, אבל אני לא בטוח שזה בידו ובשליטתו, בטח לא כאשר המצב כרגע באוקראינה לא ממש מאפשר פעילות ורבים מהמקומיים בורחים מפה לשם וכו', שיפנה לרב המקומי שבדרך כלל מטפל מן הסתם בנפטרים או לפחות יודע מי מטפל ומה עושים, ויראה אם ניתן לעשות משהו.

בשורות טובות ישועות ונחמות.