הלוואה

שאלה:

אם הלוויתי לחבר כסף ללא עדים ושטר ואמרתי לו שיחזיר לי מחר כי אני יצטרך את זה ממש ושיחזיר מוקדם הוא הבטיח שיחזיר מוקדם ולא התקשר ולא כלום בסוף התקשרתי אליו בערב אחרי כמה זמן הוא חזר אליי ואמר לי שהוא בדרך בסוף הוא לא הגיע וגם היה באיזור אחר בכלל שהתקשרתי, לא התייחסתי לזה, אחר כך ראיתי אותו והוא התעלם, ולא הזכרתי את הנושא, שוב אחרי שלוש ימים ראה אותי ונעלם, ואז התקשרתי ושאלתי אותו אם ישלו את הכסף ואם לא אני מוותר, והוא נפגע ולא ענה רק התעצבן, בגלל השלום אמרתי לו שאני מוותר לו, השאלה אם זה בסדר ואין עם זה שום בעיה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה נהגת לפנים דלפנים משורת הדין. הלווה התנהג לא כדין שלא פורע את החוב מיד, ועל כך נאמר "לווה רשע ולא ישלם". ובנוסף הוא לא מתייחס. ולמרות הכל הסכמת לוותר לו, ובמקום להודות הוא נפגע. אתה ממש צדיק.

בהצלחה.