האם ממומלץ לערוך הסכם ממון

שאלה:

מהי דעת תורה לגבי עריכת הסכם ממון בין זוג העומדים להינשא כשלאחד הצדדים יש נכסים רבים יותר?

האם הסכם יגרום לשלום בית, או לגירושין?

האם יש מחלוקת בדבר?

האם יש חילוק בין איש לאישה ( למי מהצדדים שיש יותר נכסים)

תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

בהלכה אין התייחסות אם לעשות הסכם ממון או לא לעשות. בהלכה מבואר איך ניתן לבצע הסכם ממון כדי שכל צד יבטיח את חלקו אם יתגרשו. אבל אם לעשות או לא זה תלוי בשיקול דעת פרטית של כל אדם. בדרך כלל בזיווג שני שיש לכל אחד נכסים וילדים משלו, ראוי לעשות כדי שלא יהיה חילוקי דעות בין המשפחות. בזיווג ראשון לרוב כל אחד מגיע ללא נכסים אלא ההורים עוזרים, ולכן לא עושים. אבל אם אחד רוצה לעשות מותר לו לעשות, וכדאי שיבדוק איך לעשות שלא ייגרם אי נעימויות.

בהצלחה.