בשר נבלה עשו ליצחק

שאלה:

קראתי פעם שאחת הסיבות לעיוורונו של יצחק נבעה מהבשרים שאכל ממנו הביא בנו עשו, כפי שהיו לעתים קרובות בשרים של נבלה, אבל אני לא זוכר איפה קראתי את זה, אתה יודע איפה זה כתוב רב יקר?

תשובה:

לא מצאתי דבר כזה, ונראה שאינו נכון, שהרי כתוב שאין הקב"ה מביא תקלה אפילו לבהמתן של צדיקים. אמנם בתרגום יהונתן בן עוזיאל בראשית כז הובא שבאותו היום שמנע ממנו ה' לצוד ציד כדי לעכבו, הביא לאביו בשר כלב, אבל לא הוזכר בשום מקום שאכן הוא אכל ממנו.