להיכנס לחנייה עם תו נכה ללא הנכה

שאלה:

מזה תקופה שאני נוהג ברכב של חמי כאשר ברכב יש את תו הנכה שלו.
האם כאשר אני נוהג ברכב ללא חמי כמובן מותר לי להחנות בכחול לבן ללא תשלום?
כמו כן ישנם חניונים שלא גובים תשלום לרכב נכה האם גם שם מותר לי לצאת ללא תשלום?
וכן על זה הדרך..

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק השרות של חנייה חינם ניתן לנכה בלבד ולא לרכב של הנכה. ולכן אסור לאחר להשתמש בזכות של הנכה ולחנות בחנייה פרטית ללא תשלום.

אם חונה ברכב של הנכה בחנייה של העירייה לא נחשב לגזל כיון שלא גוזל את החנייה אלא נחשב שלא משלם מיסים.

בסוגי חניות שהשער נפתח אוטומטית לרכב נכה, יש להקל גם לאחר לחנות עם הרכב למרות שהנכה לא נמצא, כיון שהם מכניסים באופן אוטומטי את הרכב שמספרו… ולא גובים תשלום, ויש כאן כהסכמה גם לאדם שלא נכה שנוהג ברכב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הייתי בחניון כאשר החנייה שם עד 5 שעות חנייה היא ללא תשלום לרכב נכה.
    ביציאה נדרשתי לשלם, אמרתי לאחראי שהחנייה היא ללא תשלום עד 5 שעות ולא חניתי את הזמן הזה.
    הוא לקח רק פרטים כמו שם וטלפון ושחרר אותי ללא תשלום, הוא לא ביקש שאציג תו נכה.
    לאחר מכן היה לי קצת ספק אולי כן הייתי צריך לשלם..מה הדין במקרה זה?

  2. אגב לא הבנתי את המשפט
    "אסור לאחר להשתמש בזכות של הנכה ולחנות בחנייה פרטית ללא תשלום"
    חנייה פרטית היא פרטית ללא קשר לתו נכה..או שלא הבנתי.