ברכה הטוב והמטיב

שאלה:

שלום רב, אנחנו קנינו פמוטים חדשים לשבת לביתינו ושמחים בהם, ראיתי ב״פניני הלכה״ שבמקרא קניית דבר שמשמח שני בני זוג צריך לברך ״טוב והמטיב״, השאלה שלי: האם רק אחד מבני זוג צריך לברך ולהוציא שני, או שניים צריך לברך? תודה.

תשובה:

האשה תברך ותוציא את בעלה ידי חובה. ברכה זו תאמר רק במידה ומדובר בפמוטים יקרי ערך, מכסף שעולים כמה אלפי שקלים, בקניית כלי נוי שעולה סכום קטן אין לברך.

שבת שלום ומבורך.