לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מימון לקורס האם כולל הוצאות של נסיעות

שאלה:

שלום הרב,
חמותי הביאה לי 5000 ש"ח על מנת שאלמד מקצוע ברבנות ובסך הכל יצא 4000 ש"ח ללימודים (תשלום לקורס) אמנם לשאר הוצאות כגון נסיעות ושאר דברים הקשורים ללימודים ואף בעקיפין הייתה הוצאה בערך של 1000 ש"ח נוספים האם אני צריך להודיע לה ולהחזיר לה 1000 או שמא הכל בכלל.

תשובה:

שלום וברכה,

אם חמותך נתנה את הכסף לצורך הקורס, אסור לקחת את הכסף שמעבר לעלות של הקורס. אם חמותך נתנה לך את הכסף עבור הוצאות לימודים, מותר לך לקחת את שאר ההוצאות שהיו לך.

בכל מקרה הטוב ביותר שתשאל את חמותך ותספר לה שהיו לך הוצאות מעבר לעלות של הקורס.

בהצלחה.