קנו בשותפות 70/30 אחוז מהדירה והתברר שיש גם מחסן

שאלה:

שילם עבור 30 אחוז מהדירה והתברר שיש גם מחסן

שלום רב
ראובן קנה דירה עם גיסו ולדירה צמוד בטאבו גג
הגיס שילם 70 אחוז מערך הנכס, ובתמורה קיבל את הדירה. וראובן שילם 30 אחוז. ובתמורה קיבל ראובן את הגג.
תוך כדי המכירה המוכר אמר כבדרך אגב שבקומת קרקע יש שטח משותף של כל השכנים ועושים חלוקה שווה בין השכנים לגביי השטח המשותף.
השאלה האם ראובן יכול לטעון שבקניית הדירה סוכם שהגיס נותן 70 אחוז ובתמורה מקבל את הדירה וחוץ מזה שום דבר. כמו המחסן. או שגם בנוגע למחסן צריך לעשות חלוקה 70/30. או אולי בגלל שזה הגיע כמתנה אז יעשו חלוקה 50/50 .
השאלה יכולה להישאל גם מצד הגיס כלפי ראובן
אציין ששטח המחסן הוא בטאבו משותף של כל השכנים.

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

המחסן צריך להתחלק בין שני השותפים באופן של 30% ו70%. הקונה ששילם 70 % יקבל גם במחסן 70%. והשני יקבל 30%במחסן.

בהצלחה.

נימוקים:

השותפים רכשו דירה ביחד, וממילא הם שותפים בכל הרכוש המשותף שיש בבניין. ולכן יש להם זכות גם במחסן המשותף לפי היחס שבבעלות של הבניין. העובדה שהם חלקו את הגג והדירה לא מסלקת את בעל הגג מהרכוש המשותף שיש לו בבניין.