עתידה אשה ללדת כל יום

שאלה:

שלום הרב,
האם בגאולה אישה באמת תלד כל יום? הכוונה היא כפשוטה או שיש לזה פירוש נוסף? איך זה אפשרי?

תשובה:

יש שפירשו כפשוטם של דברים, בעל התניא באגרת הקודש שואל, כיצד זה יתכן הרי יש גם טומאת לידה שאינה מאפשרת שתהיה עם בעלה בכל יום, ומתרץ שממעשה ביאה אחד יוולדו הרבה ילדים לאורך ימים שלמים… אמנם יש מפרשים שהכוונה "בכל יום" שלא יהיו לה ימי זקנה, וכל ימיה תוכל להוליד בבריאות כאשה צעירה. בכל מקרה זה בא להעיד על בריאות שפע קלות ונוחות וכו'.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני חושב שכל הנושא של טומאה אצל אישה הוא בגלל זוהמת הנחש, וחטא עץ הדעת, לעתיד לבוא תתבטל טומאת הנחש ויתוקן חטא עץ הדעת ולכן לא יהיה נושא של טומאה באישה

  2. שמעתי את זה באיזה שיעור, אבל בשביל המקור לכך מצאתי משהו, באוצר המדרשים פרק אדם הראשון כתוב שאחד מעשר קללות של האישה זה דם נידה, כלומר זה בא בעקבות החטא, וזה יתוקן לאחר שהחטא יתוקן, כלומר שלא יהיה לאישה דם נידה, היא תהיה טהורה כל הזמן, גם אחרי לידה, יש בזה עוד נקודה שהרי קין והבל נולדו באותו יום, כלומר שאישה יולדת בכל יום זה כפשוטו, אחד מהעונשים של האישה זה צער הריון, וכשיתוקן החטא גם זה יחזור