לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סלעים שנפלו מהשטח של השכן

שאלה:

הכניסה לבית של הוריי נחסמה כתוצאה ממפולת סלעים. האחריות נופלת או על העיריה או על בעל המגרש הסמוך לבית הוריי.
א. מי אשם?
ב. האם ניתן לתבוע אותו לדין תורה?

תשובה:

שלום וברכה,

כדי להשיב על שאלתך צריך לשמוע את הצדדים. אם הסלעים רכוש פרטי, בעל הסלעים צריך לפנות. אם הסלעים הם לא רכוש פרטי, אם הסלעים נפלו על ידי מעשיו, יש מקום לחייבו, אם זה לא נעשה בישירות על ידו, אינו חייב לשלם.

בכל אופן התשובה עלולה להשתנות לפי הפרטים שחסרים לי בשאלה. ובהחלט אתם יכולים לפנות לדין תורה, או להגיש את השאלה לדיין שמוסכם על שני הצדדים.

בהצלחה.